MENÜ

Hard Combat Trainig Története

A kezdet:

Hard Combat Training (továbbiakban: HCT) az USA és az Orosz Különleges alakulatainál kifejlesztett kiképzési tematika, mely a katonák (harcosok) tudástárát (harcászat, térképészet, fegyverismeret -lőkiképzés, fizikai-állóképesség fejlesztés, jitsu-harc, stb.) hívatott fejleszteni, majd szinten tartani.

A HCT nem verseny-sport! A kiképzés végén az embereknek vizsgát kell tenniük, ha elbuknak kiesnek! „kemény játék, kemény embereknek!”

A jelen:

A HCT tematikájának sikeressége, ösztönző volt a civil szféra felé nyitásra. A kemény játék, kemény embereknek mottó maradt, viszont a katonai jelleg háttérbe szorult és a fizikai-állóképesség fejlesztése, illetve a jitsu-harc került előtérbe.

A HCT jelen formájában két részre osztható, az egyik a HCT köredzéses rendszer, a másik a Hard, vagy Hybrid Jiu-Jitsu technikai edzés. Ezzel a megosztott formulákkal szerethetőbbé, elfogadhatóvá vált a HCT a mindennapi emberek számára is, s így választhatóvá vált a kívánt mozgásforma.

 

Mi is az a Hard Combat training (HCT)?

A HCT egy, a Hybrid Jiu.Jitsuból ismert mozgásokkal tarkított magas intenzitású intervallum edzés (HIIT), melynek célja az általános kondíció javítása és a teljes test megmozgatása, formálása. A Magas intenzitású intervall edzés (HIIT  -High Intensity Interval Training) fontossága, hogy időhatékony, változatos, alakformáló, zsírégető, a teljes testet megerősíti, illetve edzés utén is növeli a kalória égetést.

A bemelegítésben mindig van egyensúly fejlesztő gyakorlat, a levezetésben SMR és statikus nyújtás, így a teljes test egészséges fejlődése biztosított.

 

Miért küzdősportos elemek, miért ütések, rúgások?

A küzdősportos elemek miatt a helyes légzéstechnika elsajátítása alapvető feladat. Minden rúgás, ütés erős levegő kifújással történik, amikor is a haránt hasizmok megfeszülnek, folyamatosan edzésben tartva azt – így a hasizmok gyakorlatilag a teljes edzés alatt dolgoznak. Ráadásként stressz levezetésre is kiválóan alkalmas ez a fajta edzés.

 

Asztali nézet